Начин на приготвяне
В купа смесете каймата с подправката. Разбийте яйцата със сметаната. Нарежете бекона на ленти и ги подредете във формички за мъфини (виж снимките).
Във всяка кошничка от бекон поставете от овкусената кайма. Отгоре сложете по едно кръгче сварен картоф, залейте с яйчната смес и покрийте с парче кашкавал.
Сложете тавата във фурната и печете гнездата на 180-200 градуса, около 20-25 минути (не ги препичайте).
През това време пригответе сос. Разтопете маслото и задушете гъбите.
Добавете брашното, сметаната и малко вода. Добавете сос и пипер на вкус и след 2-3 минути свалете от котлона.
Сервирайте кошничките върху сметановия сос.
Кошничките с гъбено-сметанов сос са много вкусни!