Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гнезда»Кошнички с гъбено-сметанов сос

Кошнички с гъбено-сметанов сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Кошнички с гъбено-сметанов сос
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Страхотно предястие, чийто аромат накара сърцето ни да затупти доста по-бързо"

Необходими Продукти

  • бекон - 300 - 400 г пушен
  • кайма - 250 г
  • картофи - 2 - 3 бр. сварени
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • готварска сметана - 100 мл
  • универсална подправка - 1/2ч.л за кайма
  • кашкавал - 150 г пушен
  • за соса
  • готварска сметана - 150 мл
  • гъби - 1 малък буркан
  • брашно - 1 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете каймата с подправката. Разбийте яйцата със сметаната. Нарежете бекона на ленти и ги подредете във формички за мъфини (виж снимките).

Във всяка кошничка от бекон поставете от овкусената кайма. Отгоре сложете по едно кръгче сварен картоф, залейте с яйчната смес и покрийте с парче кашкавал.

Сложете тавата във фурната и печете гнездата на 180-200 градуса, около 20-25 минути (не ги препичайте).

През това време пригответе сос. Разтопете маслото и задушете гъбите.

Добавете брашното, сметаната и малко вода. Добавете сос и пипер на вкус и след 2-3 минути свалете от котлона.

Сервирайте кошничките върху сметановия сос.

Кошничките с гъбено-сметанов сос са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: