Винени пържоли с ориз

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Винени пържоли с ориз4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Знаете, че виното е пръв помощник в кухнята и с негова помощ се приготвят най-ароматните пържоли"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 600 г вратни
  • червено вино - 1 ч.ч
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1/2глава кромид
  • кимион - 5 г
  • бахар - 3 бр. зърна
  • мащерка - 5 г
  • за ориза
  • ориз - 1 ч.ч
  • зехтин - 20 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе маринатата за месото. Сложете в дълбока купа виното, нарязания на дребно лук, зърната бахар и подправките.

Начукайте месото под фолио, така че да ги изтъните малко. Сложете месото в купата със маринатата и покрийте с домакинско фолио. Оставете месото в хладилник да се маринова за 6 часа, като периодично го обръщате.

Преди печене извадете месото и оставете на стайна температура за 30 минути. Загрейте грил тиган или скарата, отцедете всяка пържола и изпечете до готовност от двете страни.

Готовите пържоли поставете в тенджера и захлупете, за да се задушат. Направете ориза, като в тенджера сложите 2 ч.ч. вода, поставете на котлона и кипнете. Измийте ориза под течаща вода и отцедете.

Във врящата вода сложете ориза, зехтина, подправете със сол и черен пипер, разбъркайте и захлупете. Не го пипайте, не го бъркайте. Оставете го на средна температура за 10 минути, след което изключете котлона и оставете за няколко минути.

Махнете тенджерата от котлона и оставете ориза без да отваряте капака и без да го бъркате още 15 минути. След това вече отворете и разбъркайте, оризът трябва да е напълно сготвен с цели пухкави зърна. Поднесете месото с ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: