Ориз с праз и спанак

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
311
865
89
3
10/10/2016
"Този ориз е отлична гарнитура за различни видове меса, но също и неустоимо предложение за вегетарианци "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 748
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • спанак - 1 връзка
  • домати - 2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • джоджен - 3 - 4 листенца
  • сол - на вкус
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме спанака, почистваме го от дръжките и го бланшираме с гореша вода за 2-3 минути.

Загряваме в тавичка олиото и в него задушаваме ситно нарязан праз. Добавяме измития и отцеден от водата ориз, обелените и нарязани на дребно домати.

Задушаваме 2-3 минути, след което прибавяме отцедения от водата и нарязан на дребно спанак.

Подправяме с червен пипер, черен пипер, пресен джоджен и сол на вкус. Наливаме топла вода и слагаме тавичката в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Този постен ориз можем да си хапваме както самостоятелно, така и за гарнитура към различни меса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар