Горска чорба

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
420
265
4
10/10/2016
"Станала рано зарана нашата Меца-мецана. Съчки в гората събрала, огън висок си наклала, та да направи чорбица Меца на своите дечица."
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 918
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • горски гъби - около 500 г манатарки, булки, пачи крак
  • морков - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • фиде
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • жълтък - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • лимонтузу
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд за варене се налива вода и се слага да заври. Когато водата заври, се слагат добре почистените гъби. Пяната, която пускат се маха. След около 2-3 мин се посолява водата, за да пуснат гъбите и останалата пяна.

Морковът, чушките и лукът се нарязват на ситно и се добавят към гъбите. След като поврат 10- 15 мин, се добавя и фиде. Така ври още 15 мин и се маха от котлона, леко да изстине.

В отделна купа жълтъкът се разбива с 1 с. л. мляко и малко лимонена киселина. Добавя се малко студена вода и 1 черпак от вече хладката супа.

Изсипва се в супата и се разбърква. Не се вари. Копърът се нарязва на ситно и се слага в супата.

Накрая се поръсва с черен пипер.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар