Начин на приготвяне
Нарежете месото и го сложете в дълбока тенджера със зехтина на котлона. Изпържете месото от всички страни до златисто. Почистете и нарежете зеленчуците.
Добавете при месото двата вида лук и моркова, запържете за кратко до омекване. Сложете червен пипер, доматите и доматеното пюре.
Разбъркайте, сложете сол и черен пипер. Добавете чушките и чесъна. Гответе няколко минути и махнете от котлона.
Отцедете граха и го сложете в тава, сипете сместа от месо и зеленчуци, разбъркайте и добавете бульона, подправете със червен пипер, малко лют пипер и риган.
Сложете свинското с грах в загрята фурна на 180 градуса и гответе 40 мин.
По подобен начин можете да си приготвите и вкусно телешко с грах или пиле с грах.
Коментари