Рибена чорба по Бургаски

27/12/2019
"Щом си от Бургас, не може да не сготвиш тази рибена чорба! А останалите могат да си запишат рецептата, ако не искат само да се облизват "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 518
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешната и външната страна. Измива се много добре. Слагаме в голяма тенджера с вода и варим до готовност. По време на вареното се образува пяна, която се отстранява.

Готовата риба се изважда, бульонът се прецежда, а рибата се обезкостява много добре.

В тиган се загрява олиото и запържваме нарязан лук и морков на малки кубчета. Добавя се малко червен пипер, разбърква се и после сипваме и бульона в тенджерата.

Добавяме нарязаните картофи на кубчета и шепа начупено фиде. Овкусяваме с морска сол и варим до готовност.

Сервираме рибената чорба гореща, поръсена с щипка прясно смлян черен пипер и лимонов сок.

Рибената чорба по Бургаски е готова.

Алуминиева тенджера с незалепващо покритие 24 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиева тенджера с незалепващо покритие 24 см
44.99 лв.
34.64 лв.
Виж ››

Качествена и удобна за готвене алуминиева тенджера с незалепващо покритие - идеална за всяка домакиня. Има стъклен огнеупорен капак и термоизолиращи дръжки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#184142
добра рецепта! ако си Вили учителката от Бургас пиши ми.знаем се от сайт за карти D;}
1
0