Начин на приготвяне
Рибата се почиства от вътрешната и външната страна. Измива се много добре. Слагаме в голяма тенджера с вода и варим до готовност. По време на вареното се образува пяна, която се отстранява.
Готовата риба се изважда, бульонът се прецежда, а рибата се обезкостява много добре.
В тиган се загрява олиото и запържваме нарязан лук и морков на малки кубчета. Добавя се малко червен пипер, разбърква се и после сипваме и бульона в тенджерата.
Добавяме нарязаните картофи на кубчета и шепа начупено фиде. Овкусяваме с морска сол и варим до готовност.
Сервираме рибената чорба гореща, поръсена с щипка прясно смлян черен пипер и лимонов сок.
Рибената чорба по Бургаски е готова.
Коментари