Пълнени патладжани с кайма, гъби и чесън

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
107
38
925
2
27/12/2019
"Патладжани с ароматна плънка, които сякаш казват - изяж мен, изяж мен "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 405
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме патладжаните и ги поставяме в купа с вода и сол за 10 мин. Запържват се от всички страни в олио. Готовите патладжани се обелват по средата по една лента и се издълбават.

Каймата, ситно нарязаният кромид, чесън, гъби, босилек, магданоз се запържват.

С готовата плънка се пълнят патладжаните. Отгоре поръсваме с настърган кашкавал или сирене.

В тавичка изсипваме от мазнината, където сме запържили предварително патладжаните и настърган домат.

Подреждаме пълнените патладжани. Печем в предварително загрята на 250°C фурна за 30 минути.

Пълнените патладжани с кайма, гъби и чесън са готови.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар