Карамелизиран лук със златисти пържолки

16/10/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1453139714805
"Ако щете вярвайте, но най-вкусната гарнитура за карамелизирания лук са именно пържолите "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 242
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • лук - 4 - 5 големи глави
  • захар - 1 с.л
  • мед - 1 ч.л
  • балсамов оцет
  • олио
  • чубрица - за месото
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на пържоли и леко ги нацепвате с ножа. Поръсвате със сол и черен пипер.

Лука нарязвате на филийки и слагате да се пържи в дълбок тиган, след като се позапържи добавете балсамовия оцет със захарта и меда, разбъркайте хубаво.

Когато се карамелизира може да прехвърлите в друг съд.

Сложете пържолите да се запържат като ги обръщате от двете страни за да получат хубав карамелен цвят.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар