Карамелизиран лук със златисти пържолки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
13/01/2020
"Ако щете вярвайте, но най-вкусната гарнитура за карамелизирания лук са именно пържолите "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 852
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • лук - 4 - 5 големи глави
  • захар - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • балсамов оцет
  • олио
  • чубрица - за месото
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на пържоли и леко ги нацепвате с ножа. Поръсвате със сол и черен пипер.

Лука нарязвате на филийки и слагате да се пържи в дълбок тиган, след като се позапържи добавете балсамовия оцет със захарта и меда, разбъркайте хубаво.

Когато се карамелизира лукът, може да прехвърлите в друг съд.

Сложете пържолите да се запържат, като ги обръщате от двете страни, за да получат хубав карамелен цвят.

Карамелизираният лук със златисти пържолки се поднася веднага.

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар