Начин на приготвяне
Опечете чушките, и ги оставете в плик да се задушат, след което ги обелете и ги почистете от семето и дръжките, сцепете ги на две по дължина.
Патладжана нарежете на тънки филии и го посолете, оставете за 30 мин. да излезе горчилката, подсушете го и го запечете на сух тиган, от двете страни за няколко минути.
Смелете месото, задушете кромида нарязан на дребно, и добавете месото, пържете около 10 мин. добавете доматеното пюре и подправките, сол.
Вземете подходяща тавичка, подредете половината от чушките, разпределете от плънката, след това половината от патладжаните, пак плънка, чушки, плънка, и завършете с патладжана.
Поръсете с кашкавала и сложете да се пече за около 35 мин. на 220 градуса. Разбийте добре яйцата с брашното и киселото мляко, залейте мусаката, и допечете до готовност.
Коментари