Солен кекс с домати и сирене

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
13/01/2020
"Ароматно предложение за всички, които харесват солените и сочни кексове "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 118
  • Преглеждания за месеца182
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се разрязват на половинки и се поръсват със сол, след което се оставят да се отцедят. Аз използвах по-дребни домати Рома. Сиренето се нарязва на малки кубченца, а листата босилек се измиват, подсушават и накълцват на дребно.

В подходящ съд се разбъркват брашното и бакпулверът. Към тях се прибавят яйцата, зехтинът и млякото. Замесва се средно меко тесто.

Към тестото се добавят сиренето, накълцаните сушени домати, отцедените пресни домати, босилек и половината от тиквените семки. Тестото се разбърква внимателно.

Правоъгълна форма за кекс се намаслява и набрашнява. Тестото се разпределя във формата се поръсва с останалите тиквени семки. Пече се 40-50 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Соленият кекс се консумира както топъл, така и студен.

Соленият кекс с домати и сирене е много вкусна закуска.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар