Вкусна яхнийка със свински късчета и зеленчуци

17/10/2016
"Вкусна яхния, която ще ви накара да отопите чинията "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо814
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на ситни късчета. Загрейте мазнината в подходяща тенджера. Сложете месото и гответе за кратко, докато се запечата. Извадете месото в чиния.

Към мазнината, добавете ситно нарязания лук и моркови. Разбъркайте и гответе, докато зеленчуците омекнат. Добавете почистените и нарязани на малки парченца чушки. Гответе още 2-3 минути.

Върнете месото обратно, добавете червения пипер и обеления и ситно нарязан домат. Налейте топла водичка, докато покриете месото и зеленчуците. Похлупете с капак и гответе на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Овкусете със сол, добавете черния пипер и бахара. В края на готвенето, добавете брашното, разбито с малко вода/да се получи кашичка/, за да се сгъсти ястието.

Преди поднасяне, поръсете с магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар