Сочна торта с три шоколада

14/02/2018
Исман Алиева Ибрямова
отИсман Алиева ИбрямоваПомощник Готвач1624591
"Не просто торта, а сбъдната мечта "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 558
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Първо започваме с бисквитения блат. Смелете бисквитите на прах, добавете разтопеното масло и 2 с.л. пряно мляко. Разпределете сместа в тортена форма с регулиращи се страни. Разпределете я равномерно и го натиснете добре, сложете в хладилник за няколко минути.

След това смесете сметаната с 500 мл прясно мляко, разделете го на три по 500 мл в различни тенджери. Сложете първата тенджера на котлона, добавете начупения натурален шоколад с 3 с.л. захар. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи. Взима се от котлона и се смесва с предварително разтворения в малко вода желетин. Разбърква се добре и се изсипва върху бисквитения блат. Слага се във фризер за около час, час и половина, чака се да стегне много добре.

След това се слага втората тенджера на котлона и по същия начин се бърка до разтопяването на млечния шоколад с 2 с.л. захар. Отново се смесва с желатина и внимателно се изсипва върху стегналия се крем. Отново се връща във фризера.

И така по същия начин и със следващия крем, обаче този път с белия шоколад и без да се слага захар при разтопяването. Пак се слага желатинът и отново се изсипва върху млечния крем. Връща се пак във фризера, но този път за повечко време - около 4 или 5 часа. Украсява се пожелание.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Atanaska Tupancheska
Atanaska Tupancheska
08.03.2018 23:43
Пробвах я и наистина е мнооооого вкусна!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв