Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с филаделфия

Питка с филаделфия

Питка с филаделфия
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
20
"Пита с топено сирене, с която лесно ще спечелите всяко сърце"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • мая - 30 г прясна
  • топено сирене - 250 г Филаделфия
  • масло - 100 г
  • ядки - 50 г слънчогледови белени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка сипете 3 с.л.от хладкото мляко. Добавете захарта, 2 с.л.брашно и натрошената мая. Разбъркайте леко, похлупете и оставете маята да се активира.

В брашното направете кладенче и изсипете олиото, разбърканите яйца, хладкото мляко, солта и активиралата се мая. Започнете да месите, като постепенно поемате от брашното.

Омесете меко нелепнещо тесто, покрийте с кърпа и оставете да удвои обема си. Втасалото тесто разделете на три части и разточете три кръга.

Намазнете дъното и стените на тава и поставете едната кора.

Разтопете маслото и я намажете.

Разрежете другите кори на триъгълници, намазнете леко с маслото.

Върху широката част сложете по 1 ч.л. от крема сиренето и навийте на кифлички.

Подредете кифличките върху кората, която е в тавата. Покрийте с кърпа и оставете да удвои обема си.

Намажете питката с два разбити жълтъка и поръсете с белен слънчоглед.

Печете в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.

Питката с филаделфия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: