Начин на приготвяне
В купичка сипете 3 с.л.от хладкото мляко. Добавете захарта, 2 с.л.брашно и натрошената мая. Разбъркайте леко, похлупете и оставете маята да се активира.
В брашното направете кладенче и изсипете олиото, разбърканите яйца, хладкото мляко, солта и активиралата се мая. Започнете да месите, като постепенно поемате от брашното.
Омесете меко нелепнещо тесто, покрийте с кърпа и оставете да удвои обема си. Втасалото тесто разделете на три части и разточете три кръга.
Намазнете дъното и стените на тава и поставете едната кора.
Разтопете маслото и я намажете.
Разрежете другите кори на триъгълници, намазнете леко с маслото.
Върху широката част сложете по 1 ч.л. от крема сиренето и навийте на кифлички.
Подредете кифличките върху кората, която е в тавата. Покрийте с кърпа и оставете да удвои обема си.
Намажете питката с два разбити жълтъка и поръсете с белен слънчоглед.
Печете в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.
Питката с филаделфия е готова.