Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка чорбичка от фенери

Пилешка чорбичка от фенери

Пилешка чорбичка от фенери
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Понякога най-обикновените рецепти са най-вкусни Точно като тази"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 3 бр. средно големи
  • пилешки фенери - 1300 г
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • фиде
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително пилешките фенери и ги обезкостете. Прецедете бульона и го сложете в подходящ съд за варене.

Добавете ситно нарязаните и почистени лук и морков. Добавете и почистената от семенната част чушка, нарязана на ситно.

Кипнете и варете, докато зеленчуците омекнат. Прибавете обелените и нарязани на малки парчета картофи. Върнете пилешкото обезкостено месо към бульона.

Овкусете със сол и черен пипер. Продължете готвенето на тих огън, докато омекнат картофите.

В края на варенето на пилешката супа, добавете фидето, аз прибавих около 1 шепичка, и ситно нарязания магданоз.

Пилешката чорбичка от фенери е вкусна и икономична.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: