Начин на приготвяне
Водата се налива в тенджера и се слага на котлона да се топли. Всички зеленчуци се почистват и измиват. Червената и зелената чушка се нарязват на не много ситни парченца.
Стръкът праз и морковите се нарязват на кръгчета, а картофите след като се обелят се режат на кубчета. Броят на картофките зависи от големината им.
Малко преди да заври водата, когато стигне около 90 градуса, последователно се слагат вече нарязаните зеленчуци - праз, червена и зелена чушка и морковите.
Оризът се измива и също се добавя при врящите зеленчуци. След като поврат малко се настъргва доматът. Накрая се слагат и картофите.
Когато омекнат всички зеленчуци водата се сгъстява с брашното. Отнема се от котлона, посолява се и се поръсва с малко черен пипер.
Докато леко изстива зеленчуковата супа се нарязват на ситно магданозът и целината. Те също се слагат при зеленчуците, чорбата не се вари повече.
Есенната чорбичка е готова.