Домашно пиле фрикасе

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
07/01/2020
"Класическо пиле фрикасе, но приготвено с кисело мляко и свежи подправки - вкусотия "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80 995
  • Преглеждания за месеца299
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се реже на порции и се слага да се свари, но не до пълна готовност. След което се прецежда и запържва в мазнина.

В тенджера се сипва част от бульона, в който се е варило месото, и малко вода. Прибавят се накълцаните на ситно морков и лук, малко сол, черен пипер на зърна и дафинов лист.

След като бульонът ври известно време, се добавя месото, така клокват. Приготвя се застройката от киселото мляко, яйцето и сока на лимона.

Запържва се брашното в олио и постепенно се прибавя към бульона с месото и застройката за фрикасето.

Преди да сервирате Домашното пиле фрикасе, поръсете с магданоз. Много вкусно фрикасе!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар