Цяло пиле с картофи

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Цяло пиле с картофи
Снимка: Evelina Kuzmanova
6 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Дзен или изкуството да изпечеш цяло пиле"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • картофи - 1 кг
  • чушки - 2 червени
  • чушки - 2 зелени
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 125 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват хубаво. Режат се на по-големи кръгчета. Слагат се в тавичка или йенско стъкло. Чушките, морковите и лукът се нарязват на дребно. Прибавят се към картофите и се разбъркват.

Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Отново ги разбъркваме. Отгоре върху картофите на места слагаме по малко от кравето масло.

Пилето се измива хубаво. Помазваме го със масло и го подправяме със сол и черен пипер. Прибавяме малко вода, да покрие картофите.

Слагаме го върху картофите. Пече са 180 - 200 градуса за около час и половина. Ако искате може да завиете пилето в началото с фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: