Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Забавна палачинкова торта

Забавна палачинкова торта

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Забавна палачинкова торта3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Идеалната торта за детски празник, семейна вечеря или просто така, защото обичате да си похапвате соленичко"

Необходими Продукти

  • палачинки - 10 бр.
  • майонеза - 400 г
  • мляко - 300 г цедено
  • сол
  • сирене - 120 г топено
  • черен пипер
  • за гарниране
  • домати - 1 бр
  • маслини - 3 бр без костилка
  • бекон - 50 г пушен
  • гъби - 5 бр. мариновани
  • сирене - 50 г пушено
  • кисели краставички - 2 бр.
  • филе - 100 г пушено свинско
  • кетчуп - 2 с.л.
  • за поръсване
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • за украса
  • яйца - 2 бр.
  • маслини
  • домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете всички яйца за 10 минути. Сложете в купа майонезата, сол, черен пипер, цеденото мляко и топеното сирене. Разбъркайте до хомогенна смес. Вземете една палачинка, сложете я в поднос, намажете с тази смес и покрийте с втората палачинка.

Намажете и нея и сложете нарязан на кръгчета домат и маслинките. Отгоре следва пак палачинка, намазва се, покрива се с втора, маже се и се слага нарязан на тънко пушен бекон и нарязаните гъбки.

Върху тях се слага пета палачинка, пак се маже, покрива се със шестата, намазва се и тя и се слагат киселите краставички и пушеното сирене. Слага се седмата палачинка, намазва се, порива се с осмата, намазва се със сместа и се слагат свинско филе и кетчуп.

Накрая се слага девета палачинка, маже се и се покрива с последната. Намазва се отгоре и от страни. Три от яйцата се настъргват с кашкавала на ренде и се поръсва цялата торта-отгоре и отстрани.

Направете украса по желание, аз направих забавна семпла украса от яйцата и маслини- като очи и нос и парченце домат за широка усмивка.

Оставете палачинковата торта да стегне в хладилника за няколко часа и нарежете на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: