Ореховки с ванилия, лимон и канела

VeselinaVeselina
Готвач
263
1k
682
650
3
20/10/2016
"Вкусни ореховки за неделното кафе "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции23
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо610
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме белтъците един по един в суха купа. Вътре слагаме и 1/2 ч.ч пудра захар. Разбиваме пудрата захар и белтъците продължително в купата с помощ на миксер първо на ниска степен и после увеличаваме. Трябва да се получи гъста бяла смес.

Смиламе орехи с машинка за мелене. Трябват ни 1 ч.ч смлени. Прибавяме ги към разбитите белтъци. Разбъркваме добре с шпатула или лъжица. Прибавяме 1 пакетче ванилия и 1/2 ч.л сок от лимон. Лимонът си го изцеждаме. Разбъркваме всичко. С помощта на лъжица си слагаме от сместа върху тава, застлана с хартия за печене.

Оформяме кръгове на малко разстояние едно от друго. Получават се кръгове с леки връхчета, ако желаете можете да ги загладите. Използваме само 2/3 от сместа. Другата 1/3 част я използваме като слагаме 1 ч.л. канела и разбъркваме. Печем в предварително загрята фурна на 160 г.

Вадим ги внимателно и след като изстинат и ги слагаме в подходящ съд за сладки. Рецептата е от кулинарен сайт за новака в кухнята, като в малка част от сместа сложих канела. Стават вкусни, но не са традиционни ореховки.

Орехомелачка буркан-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Орехомелачка буркан
5.50 лв.
4.24 лв.
Виж ››

Стилна орехомелачка, снабдена с практичен буркан, в който да съхранявате прясно смлените ядки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар