Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Чукнете яйцата, добавете солта и маслото. Замесете меко тесто. Увийте го във фолио и го оставете в хладилник за около 30 минути, за да се стегне. С готовото тесто облепете формата за печене и отново поставете в хладилник.
През това време почистете праза и го нарежете на ситно. Задушете го в 2 с.л. олио, докато омекне. Прибавете нарязаното на дребно пушено пилешко месо.
Разбъркайте и отстранете от котлона. Овкусете със сол и черен пипер. Охладете.
Изсипете плънката върху тестото, като предварително сте надупчили дъното с вилица. Разбийте яйцата със сметаната. Полейте киша със сместа и изпечете в умерена, загрята фурна до получаването на златист загар.
Преди края на печенето, поръсете с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му. Готовият киш извадете от формата и гарнирайте по желание.
Кишът с пушено пилешко и праз е много вкусен.