Печен свински бут с мащерка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
8k
5
20/10/2016
"Идеалната вечеря, на която да поканите цялото си семейство"
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 920
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и счукайте чесъна в хаванче с малко сол. Сложете зехтина, разбъркайте, добавете подправките. Сипете виното и разбъркайте цялата смес.

Вземете едно парче свински бут, сложете го в тава, намажете хубаво със получената смес, добре го натрийте с ръце и покрийте с домакинско фолио. Сложете в хладилника да се маринова за поне 6 часа.

Преди печене извадете месото от хладилника и оставете за 30 минути на стайна температура. Загрейте фурната на 180 градуса, сипете в тавата при месото една чаша бульон, покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече.

Гответе 30 минути, след това намалете температурата на 160 градуса и печете час. Накрая махнете фолиото и допечете още 30 минути на 180 градуса. Печете до получаване на кафеникав цвят на месото.

Извадете месото и покрийте с фолио да се задуши за 15 минути, след това разрежете на порции.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар