Начин на приготвяне
Почистете и счукайте чесъна в хаванче с малко сол. Сложете зехтина, разбъркайте, добавете подправките. Сипете виното и разбъркайте цялата смес.
Вземете едно парче свински бут, сложете го в тава, намажете хубаво със получената смес, добре го натрийте с ръце и покрийте с домакинско фолио. Сложете в хладилника да се маринова за поне 6 часа.
Преди печене извадете месото от хладилника и оставете за 30 минути на стайна температура. Загрейте фурната на 180 градуса, сипете в тавата при месото една чаша бульон, покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече.
Гответе 30 минути, след това намалете температурата на 160 градуса и печете час. Накрая махнете фолиото и допечете още 30 минути на 180 градуса. Печете до получаване на кафеникав цвят на месото.
Извадете месото и покрийте с фолио да се задуши за 15 минути, след това разрежете на порции.