Паниран хек

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
27/12/2019
"Топ предложение за днес - Паниран хек! Опитайте и споделете!"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 247
  • Преглеждания за месеца321
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете рибните филета на две половини и сложете в тавичка. Сипете прясното мляко и покрийте с фолио. Сложете за час в хладилника да се мариноват.

Извадете от хладилника, отцедете ги от млякото и оставете за 15 минути на стайна температура. Направете панировката за рибните филета, като в чиния сложите двата вида брашно, галета, подправките, сол и лимонтузу.

Разбъркайте тази смес и оваляйте всяко от филетата от двете страни. Изтръскайте излишното, загрейте олиото и изпържете филетата за няколко минути до златисто. Извадете и отцедете върху кухненска хартия.

Направете гарнитурата за панираната риба, като сварите картофите, нарежете ги, добавете лука и подправете на вкус със сол, пипер, зехтин и оцет.

Гарнитурата за панирания хек може да е и по ваш избор. Панировката е подходяща за всякаква бяла риба.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар