Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гнезда»Птичи гнезда с гъбен сос и картофено пюре

Птичи гнезда с гъбен сос и картофено пюре

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Птичи гнезда с гъбен сос и картофено пюре2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусно ястие, с което ще си спечелите усмивките и аплодисментите на гостите си"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • галета - 100 г
  • лук - 1 глава
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • картофи - 2 бр. настъргани
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • чубрица
  • кимион
  • за пълнежа
  • кисели краставички - 2 бр.
  • гъби - 50 г мариновани
  • морков - 1 бр. сварен
  • маслини - 5 - 6 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • черен пипер
  • за гъбения сос
  • гъби - 100 г мариновани
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 200 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер
  • сол
  • за гарниране
  • картофи - 500 г сварени
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете каймата с галетата, млякото, нарязания на ситно лук, настърганите картофи и подправките. Размесете хубаво и оставете каймата за 30 минути в хладилника. След това оформете топки и им направете вдлъбнатини.

Подредете ги в намаслена тавичка, поръсете с малко олио и запечете на 200-220 градуса, докато се зачервят. Нарежете на малки кубчета продуктите за пълнежа (без кашкавала) .

Извадете гнездата от фурната и ги напълнете с пълнежа. Върху всяко сложете по едно парче кашкавал.

Разтворете брашното във водата, добавете виното, гъбите и подправките. Излейте сместа във тавата. Върнете във фурната за 15 минути. Обелете и намачкайте сварените картофи (топли).

Добавете маслото и млякото. Бъркайте енергично до получаването на хомогенна смес. Прибавете сол и пипер на вкус.

Сервирайте гнездата със сос и картофено пюре. Поръсете с нарязан магданоз.

Птичите гнезда с гъбен сос и картофено пюре са много вкусни.

По идея на Петя Цанкова

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: