Начин на приготвяне
Нарежете месото на парчета и го задушете в малко олио. Оставете да изстине и го накълцайте на ситно.
Към него добавете настъргания кашкавал, сиренето, царевицата, нарязаната на ситно чушка, кисела краставичка и подправките.
Размесете добре и с навлажнени ръце, оформете малки топчета. Разбийте яйцето с бирата, щипка сол и пипер.
Панирайте топчетата първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата.
Изпържете в сгорещена мазнина до златисто. Оставете да се отцедят върху кухненска хартия и сервирайте с гарнитура по избор.
Тези пилешки хапки може да направите винаги, когато ви остане от печеното пиле или пържоли.
Само прибавяте продукти по избор (крема сиренето е задължително) и хапките са готови.
Панираните пилешки изненади са много вкусни.
По идея на Диана Димитрова