Агнешко с картофи

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k7k5
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции6
"Сочно агнешко с картофи, което сме си обещали по-често да присъства на трапезата ни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете агнешкото със смес от олиото, черен, червен пушен пипер, сол и девесил. Натрийте добре месото, сложете в тава, полейте с бирата и покрийте тавата с алуминиево фолио.

Сложете тавата в загрята на 180 градуса фурна и печете месото 30 минути, след това намалете градусите на 160 и печете 2 часа.

Почистете и нарежете картофите, извадете месото, махнете фолиото, сложете картофите около месото, подправете със сол, черен пипер и малко червен пипер.

Разбъркайте ги в мазнината стекла се от печенето и сипете бульона.

Сложете тавата отново във фурната, увеличете градусите на 180 и печете агнешкото още 30-40 минути.

Поднесете печеното агнешко с гарнитура от картофките и салата по избор.

Агнешкото с картофи, приготвено по този начин, е много вкусно.

Рейтинг

5 10
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: