Баница с готови кори и гореща вода

23/10/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф89071055601
"Страхотна баница с малко продукти и без набухвател, чиято рецепта трябва незабавно да си запишете "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
64 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо234 077
  • Преглеждания за месеца5555
  • Преглеждания за седмицата568
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена64

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява заедно със зехтина. Сиренето се раздробява. Всяка кора се намаслява обилно с мазнина и през пет кори се слага плънка от натрошеното сирене. Поставят се в намаслена тавичка. Така до изчерпване на корите. Отгоре се намаслява с останалата мазнина обилно и се нарязва на парчета.

Яйцата се разбиват с тел и при непрекъснато разбиване се добавя горещата вода на тънка струйка. Бърка се енергично за да не се сварят яйцата. Залива се баницата и се оставя да постои около 15 минути за да поеме течността.

Пече се на 180 градуса с вентилатор за около 25-30 минути или до хубаво зачервяване.

Забележка: тази баница няма никакви добавки като кисело мляко, бакпулвер или сода за хляб. Крайно елементарно се прави, но с прекрасен резултат.

PS: Тези кори, "Златната царица", ми бяха препоръчани от този готварски форум и наистина са прекрасни. Няма нито една скъсана или смачкана, освен това са и гладки не са посипани с брашно и са еластични. Благодаря! подобни рецепти тук

5 15
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Desi
Desi
24.07.2018 19:17
Здравейте! Доверих се на тази рецепта, заради хубавите оценки и коментари.... Имам кухненски кантар, претеглих маслото- 150гр и зехтин-50мл. Спазвах едно към едно! Краен резултат: много мазна баница. Никой вкъщи не пожелаха да доизяждат първите им парченце, както и аз. Ако някой ще я прави...съветвам да намалите на половина: маслото 75гр. и зехтина 25мл. Оценка 3 от мен.
3
0
Mariya Vasileva
Mariya Vasileva
11.07.2017 22:26
Баницата не е лоша,но ваобще не се наду и не стана пухкава. Знам,че няма никакъв набухвател, но си мислех,че поне малко ще се надигне.
7
4
marcheva14
marcheva14
11.07.2017 23:22
Мария, би трябвало да се надуе, така както съм приложила и снимка към рецептата. Никога към която и да е рецепта на баница не добавям набухвател. Набухвател добавям само към кейкове или подобни теста.
2
1
БИСТРА ИВАНОВА ФИЛКОВА
Изпробвах рецептата и резултатът беше невероятно вкусна и топяща се в устата баница. Не се спластява. Цялото семейство я хареса и дори искаха още. Благодаря за хубавата рецепта! Препоръчвам я, защото ще останете приятно изненадани от резултата- с малко усилия и продукти.
6
7

Виж всички коментари или напиши такъв