Коледно пълнено пиле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Коледно пълнено пиле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"С това сочно и ароматно пиле ни се приисква всеки ден да е Коледа"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 по - голямо пиле
  • масло - 1 пакетче
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • сушени плодове - 60 - 80 г стафиди, кайсии или череши
  • орехи - 100 г
  • гъби - 100 г
  • праз - 1 стрък
  • маслини - 5 броя, обезкостени
  • кашкавал - 100 г едро настърган
  • карамфил - 3 счукани зърна
  • къри - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сушените плодове в топла вода, за да набъбнат.

Почистете пилето и хубаво го натъркайте със сол и черен пипер от вън и вътре. Намажете го с малко разтопено масло и го оставете така, докато приготвите плънката.

Задушете накълцания праз с гъбите и щом омекнат, добавете сушените плодове и маслини. Объркайте на няколко пъти и оставете да се задушава за 10 минути.

Накрая добавете счуканите орехи, сол, черен пипер на вкус, счукания карамфил и къри. Свалете плънката от котлона и щом леко се охлади, добавете настъргания кашкавал.

Напълнете пилето с плънката и го зашийте. Поставете го в намазнена тава. Ако ви е останала плънка, може да разпределите около пилето. намажете отново с масло, залейте с чаша бяло вино и покрийте с фолио.

Сложете пилето да се пече за 45 минути в предварително загряна фурна на 170-180 градуса. Махнете фолиото, полейте със соса от тавата и запечете до апетитен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: