Пилешка пържола на скара със сос бешамел

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
22/12/2019
"Ароматно вълшебство с крехко пилешко на скара и класически сос Бешамел "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 149
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пържоли

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли от бутче или филе овкусете със малко сол, черен пипер и изпечете на скара.

В тенджерка разтопете маслото и запържете брашното.

Хубаво разбъркайте, добавете горещото мляко към сместа, като бъркате и сипвате на тънка струйка. Изстискайте сока на половин лимон, поръсете малко сол и разбъркайте.

Полейте пържолите със соса Бешамел (ако желаете може да ги запечете със соса във фурната), добавете картофени кюфтета, като първо сварявате картофите, настъргвате или намачквате.

Хубаво разбърквате сместа с всички съставки и като ги охладите режете на кръгове, които изпържвате в олио до златисто.

Пилешката пържола на скара със сос бешамел е много апетина.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
23.10.2016 09:34
Аз ли не виждам пържолата или я няма ?
И тези кюфтета ги продават във всеки магазин, формоват ги с машина затова са всички еднакви и между впрочем са отвратителни на вкус :)
1
0