Печено бутче с чеснови картофки

24/10/2018
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф69496120365
"Ароматно бутче с още по-ароматна гарнитура, което само чака да бъде изядено "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 689
  • Преглеждания за месеца969
  • Преглеждания за седмицата504
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купичка зехтина, червен и черен пипер и сол, разбъркайте и намажете с тази смес пилешките бутчета. Сложете в тава с половин чаена чаша вода и поставете в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Почистете картофите, ако ползвате пресни картофи - оставете с обелката, ако ползвате стари - обелете ги. Сложете във вряща вода и сварете за 10 минути. Отцедете картофите и почистете скилидките чесън.

Извадете тавата с месото, около бутчетата сложете картофите, на места върху тях сложете маслото, подправете със сол, черен пипер и копър и поставете скилидките чесън.

Залейте с виното и сложете във фурната за още 25 минути до готовност на печените бутчета и картофите.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар