Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено бутче с чеснови картофки

Печено бутче с чеснови картофки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ароматно бутче с още по-ароматна гарнитура, което само чака да бъде изядено"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • за картофите
  • картофи - 600 г
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 100 г
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • вино - 150 мл бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купичка зехтина, червен и черен пипер и сол, разбъркайте и намажете с тази смес пилешките бутчета. Сложете в тава с половин чаена чаша вода и поставете в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Почистете картофите, ако ползвате пресни картофи - оставете с обелката, ако ползвате стари - обелете ги. Сложете във вряща вода и сварете за 10 минути. Отцедете картофите и почистете скилидките чесън.

Извадете тавата с месото, около бутчетата сложете картофите, на места върху тях сложете маслото, подправете със сол, черен пипер и копър и поставете скилидките чесън.

Залейте с виното и сложете във фурната за още 25 минути до готовност на печените бутчета и картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
При комбинацията леко сваряване и последващо запичане, едро нарязания картоф остава мек отвътре и хрупкав отвън!
02.07.2023 00:11
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Много добра рецерта! Пилето с картофи стана превъзходно. Даже картофките станаха още по-вкусни и от пилето! Тъй като в рецептата е пропуснато да се спомене, нарежете картофите много наедро или наполовина, след като ги сварите за 10 минути!
02.07.2023 00:09
1