Начин на приготвяне
Пилешкото месо се нарязва и се запържва и от двете страни. Спанакът се бланшира за 2-3 минути във вряла вода, след което се изцежда и се охлажда. От останалите продукти без брашното се прави сос, които се подгрява в тенджерка на котлон, докато всичко се стопи и се получи еднородна смес.
Оставете соса да поизстине леко, добавете брашното и отново разбъркайте. Реди се най-отдолу сос после ред спанак, ред месо и така, докато свършат продуктите - редите в тава или йенски съд.
Слагате във фурна на най-долното ниво, за да се изпари по-лесно течността и печете на 200 градуса. Когато ястието вече е стегнало и няма толкова вода, рендосвате отгоре малко кашкавал и нареждате почистени от костилките маслини. Връщате във фурната за още 2-3 минути, докато се разтече кашкавала.