Пържен шаран с доматен сос

26/10/2016
"Ако ще е шаран, да е пържен и с доматен сос - кулинарна поговорка "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 027
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства от люспите и вътрешностите, махат се перките и главата (нея може да използвате за рибена чорба), нарязва се на шайби по 1. 5 см и се посолява със сол и чер пипер.

Всяка шайба се потапя хубаво във брашно, отупва се от него и се пържи в загрято олио. Изпържената риба оставете настрана.

Смелете доматите, в дълбок тиган запържете лука и чесъна, добавете доматите и гответе докато течността се изпари, добавете подправките и свалете от котлона.

Подредете рибата в подходяща тавичка, залейте я с доматения сос и запечете за 10 минути в загрята на 220 градуса фурна.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар