Начин на приготвяне
Брашното се пресява заедно със захарта, солта и маята. Доливате 1 ч.ч топла вода и разбърквате до получаването на меко тесто.
Намажете го с олио и го оставете за час на топло, покрито с кърпа, за да втаса. През това време подгответе плънката. Каймата се смесва с малко босилек, черен пипер и лютеницата, а кашкавалът се настъргва в друга купа.
Разточвате тестото и го изрязвате на малки кръгчета (аз използвах чаша с диаметър 6 см). Изрязвайте и разточвайте наново докато направите кръгчета от цялото тесто.
Подгответе тава покрита с хартия за печене. Вземате едно кръгче и слагате по малко от плънката с кайма. Прихлупвате единия край, така че да се затвори плънката вътре и да се получи полумесец. Хващате двата му края и отново ги прилепвате един към друг.
Започвате да ги редите в тавата с плънката нагоре - вътрешният ред с плънка от кайма. В следващия ред по същия начин слагате вместо кайма по малко кашкавал. Третият последен ред отново се прави с кайма. Намазвате с четка всяко парче с разбито яйце. На средните парчета поръсвате сусам, а на следващия ред пъхвате по малко парченце кашкавал в дупките.
Пече се на 220 градуса около 25-30 минути. В началото го пека по средата на фурната и след като минат 15 минути го свалям най-отдолу, за да не прегори отгоре, а и да се изпече хубаво отдолу