Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържолки с гъби и топено сирене

Свински пържолки с гъби и топено сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Свински пържолки с гъби и топено сирене
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Знаете как е - пържоли без топено сирене и гъбки не са никакви пържоли"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг
  • печурки - 150 г бланширани
  • топено сирене - 3 триъгълничета
  • домати - 1 бр.
  • Марината
  • бяло вино - 1 - 1/2 к.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • чесън - 2 щипки на прах
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за маринатата се смесват в дълбока купа. Пържолите се измиват, отцеждат се добре, начукват се и се накисват в марината.

Покриват се с фолио и се оставят на хладно за 3-4 часа. После пържолките се изваждат от маринатата, нареждат се в подходяща тава.

Гъбите се измиват и се отцеждат. Режат се на малки парчета и се нареждат върху пържолите.

Топеното сирене се нарязва на кубчета и също се разполагат равномерно отгоре. Заливат се с останалата марината.

Тавата се покрива с фолио и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.

20 минути преди да бъдат готови, фолиото се маха, нареждат се нарязаните на полумесец домати и се доопичат.

Свинските пържолки с гъби и топено сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: