Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско по мексикански

Свинско по мексикански

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Свинско по мексикански
Снимка: Евтини Рецепти
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Огнен вкус и завладяващ аромат, който ще плени любителите на пикантните ястия с характер"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • ананас - 1/2 бр. за подложка
  • за маринатата
  • червен пипер - 3 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • риган - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • ананас - сок 1/2 чаша
  • кайенски пипер - на вкус
  • чесън - сух
  • черен пипер
  • чили
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърках паста за мариноване от 3 с.л. червен пипер, 1 с.л. кимион, 1 с.л. риган, 2 с.л. оцет, сол, 1/2 чаша сок от ананас, кайенов пипер, сух чесън, 1с.л. черен пипер и чили. Всичко това разбърках до еднородна смес.

Нарязах си свинското на пържоли с дебелина около 8-9 мм и натопих в марината. Оставих ги 24 ч. в хладилника.

На следващия ден ги нанизах на 2 дървени шишчета, следващия път ще ги направя 3.

Много е важно подложката отдолу да остане твърда, така че спокойно можете да резнете половината ананас и да забиете шишчетата в него.

Аз снощи имах гости и реших да рискувам с месото, нищо че не бях го правила до сега. Искам да ви кажа, че се разтопих от удоволствие, защото само се чуваше: Уникално е, не сме яли такова и т.н.

Следващия път смятам между парчетата месо да сложа ананас. Освен това ще направя и с пилешко, но с друга марината.

Жестоко е това Свинско по мексикански, пробвайте задължително. Да предупредя хората с болни стомаси да не прекаляват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#185416
Потребител#185416
Благодаря,получи се повече от страхотно :)Поздравления и от мъжа ми,остана очарован!!!
17.02.2017 19:35
1
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#185416
Потребител#185416
Здравейте,не разбрах,какво се случва с месото след като се маринова,а рецептата ми харесва много и бих искала да я пробвам :) Благодаря
09.02.2017 14:23
3
Покажи всички подкоментари