Начин на приготвяне
Разбърках паста за мариноване от 3 с.л. червен пипер, 1 с.л. кимион, 1 с.л. риган, 2 с.л. оцет, сол, 1/2 чаша сок от ананас, кайенов пипер, сух чесън, 1с.л. черен пипер и чили. Всичко това разбърках до еднородна смес.
Нарязах си свинското на пържоли с дебелина около 8-9 мм и натопих в марината. Оставих ги 24 ч. в хладилника.
На следващия ден ги нанизах на 2 дървени шишчета, следващия път ще ги направя 3.
Много е важно подложката отдолу да остане твърда, така че спокойно можете да резнете половината ананас и да забиете шишчетата в него.
Аз снощи имах гости и реших да рискувам с месото, нищо че не бях го правила до сега. Искам да ви кажа, че се разтопих от удоволствие, защото само се чуваше: Уникално е, не сме яли такова и т.н.
Следващия път смятам между парчетата месо да сложа ананас. Освен това ще направя и с пилешко, но с друга марината.
Жестоко е това Свинско по мексикански, пробвайте задължително. Да предупредя хората с болни стомаси да не прекаляват.
Коментари