Коледни джинджифилови сладки

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
354
95
350
6
25/12/2016
"За празника не пропускайте да почерпите любимите си хора с вкусни и ефектни сладки с джинджифил "
Приготвяне80 мин.
Готвене23 мин.
Общо103 мин.
Порции80
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 462
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват брашното, содата за хляб, канелата и джинджифилът. Кората на един лимон се настъргва. В дълбока тенджера, на слаб огън се разтапят маслото, захарта и меда. След като се разтопят, се отстраняват от котлона.

Когато сместа изстине, се прибавя яйцето, брашното с подправките и настърганата лимонова кора. От получената смес се замесва меко тесто. Джинджифиловото тесто се оставя поне за един час в хладилника.

След като извадите тестото от хладилника се разточва с дебелина около половин сантиметър и се изрязват сладки с формички. Изрязаните сладки се нареждат в тава, която е предварително застлана с хартия за печене.

Пече се на предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 8 минути. Внимавайте да не ги прегорите, трябва им много малко. Отгоре джинджифиловите сладки се покриват с фондан и се украсяват.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар