Телешко със зеленчуци и ориз на фурна

Suzi Nikolova ZahovaSuzi Nikolova ZahovaНовак
27/10/2016
"Харесваме това богато ястие което се съчетава уникално с чаша Каберне!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 858
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо, нарязано на парченца, се измива в подсолена вода и се слага да се вари. Докато се вари, се слагат нарязани на малки парченца моркови, два картофа, мариновани, измити гъби и ориз.

След като се свари месото, се изважда и се нарязва на парченца, след което се омесва в сол, черен пипер, чубрица, риган.

Тавичката се намазнява и набрашнява.С решетъчна лъжица се изваждат зеленчуците и ориза, слагайки ги в тавичката. Добавя се месото и накрая се полива с бульона. Слага се в предварително загрята фурна.

Оставя се да постегне преди да се сервира. Може да се поднесе с червено вино Каберне Совиньон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар