Агнешки котлети със смокини

Агнешки котлети със смокини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Невероятно съчетание от вкусове, което обещава да ви плени"

Необходими Продукти

  • агнешки котлети - 12 бр.
  • смокини - 7 - 8 бр. хубаво узрели
  • розмарин - 1 клонче
  • мащерка - 1 - 2 клончета
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 20 г
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките котлети овкусете със сол и черен пипер. Сложете маслото и зехтина в дълбок тиган и запържете котлетите със всички подправки.

Пържете за не повече от 5 минути от всяка страна. Извадете ги и завийте с алуминиево фолио.

Извадете мащерката и розмарина от мазнината, сипете оцета и меда, когато кипне сложете смокините които сте нарязали на резенчета и оставете за около 1 минута.

Посолете и сервирайте агнешките котлети със смокините и зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: