Вкусно пиле със зеле

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120435
28/10/2016
"Класическа рецепта, но приготвена с много майсторлък и мерак "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 066
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за месото
  • пиле - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • за зелето
  • зеле - около 1200 г
  • домати - 120 г млени
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 30 мл
  • лют пипер
  • бульон - 300 мл зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, използвайте крилата, разделете бутчетата и гърдите на половинки, а фенера отделете, той няма да ви трябва.

Поръсете парчетата месо със сол, черен и червен пипер, сложете в тиган зехтина и загрейте, добавете месото и изпържете до златисто.

Почистете зелето и нарежете на парчета, сложете в тава, овкусете с доматите, сол, черен, лют и червен пушен пипер, размачкайте леко с ръце, колкото да се овкуси и сложете в глинен гювеч.

Сложете дафинови листа, сипете зехтина и добавете пилешкото месо. Сипете бульона и затворете с капака.

Сложете гювеча във фурната и загрейте на 200 градуса, оставете на тази температура около половин час, докато заври, щом заври намалете градусите на 160 и гответе зелето два часа.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар