Начин на приготвяне
Нарежете пилето на порции, използвайте крилата, разделете бутчетата и гърдите на половинки, а фенера отделете, той няма да ви трябва.
Поръсете парчетата месо със сол, черен и червен пипер, сложете в тиган зехтина и загрейте, добавете месото и изпържете до златисто.
Почистете зелето и нарежете на парчета, сложете в тава, овкусете с доматите, сол, черен, лют и червен пушен пипер, размачкайте леко с ръце, колкото да се овкуси и сложете в глинен гювеч.
Сложете дафинови листа, сипете зехтина и добавете пилешкото месо. Сипете бульона и затворете с капака.
Сложете гювеча във фурната и загрейте на 200 градуса, оставете на тази температура около половин час, докато заври, щом заври намалете градусите на 160 и гответе зелето два часа.
Коментари