Пилешка дроб сарма със заливка

28/10/2016
"Ястие в най-добрите традиции на Българската кухня и старите майстори "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 931
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете воденичките и сърчицата в подсолена вода, извадете от нея и ги нарежете на дребни парчета. Нарежете кромида на дребно и го запържете в дълбок тиган, добавете дреболиите, след това измития ориз, пържете, докато ориза добие стъклен цвят.

Добавете подправките и преместете ястието в тавичка, налейте 450 мл от бульона, в който сте сварили воденичките и сърчицата.

Запечете ястието, докато водата почти се изпари. В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и брашното, разбъркайте хубаво.

Залейте ястието с млечната смес, и печете още 15 мин, докато хване златиста коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар