Фрикасе с кюфтета

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120525
28/10/2016
"Фрикасе с плътен сос и вкусни кюфтенца, това планираме да сготвим днес "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 014
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете малка глава лук и нарежете на много дребно. Сложете ориза да се свари в тенджерка с 1.ч.ч вода, отцедете и оставете да се охлади. В купа сложете каймата със всички подправки, добавете яйчния белтък, лука и ориза. Омесете каймата добре и оформете кюфтенца.

Сложете в тенджера литър и половина вода, кипнете и разтворете кубче телешки бульон. Оваляйте всяко кюфте в брашно и изтръскайте излишното. Сложете кюфтетата във врящия бульон и гответе 15 минути, след което махнете от котлона.

Сложете в тенджерка маслото, загрейте и добавете брашното, запържете и сипвайте от бульона на кюфтетата при непрекъснато бъркане. В купа разбийте жълтъка с две яйца, добавете млякото, сол, черен пипер и мащерка.

При непрекъснато бъркане сипвайте по малко от бульона в млечната смес, за да изравните температурите и след това сипете внимателно в тенджерата.

Добавете кюфтетата в получения сос, опитайте и преценете дали трябва да се добави сол и пипер. Гответе десетина минути като разбърквате, за да не захване на дъното и махнете от котлона. По желание при сервиране понесете със свеж магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар