Начин на приготвяне
Почистете малка глава лук и нарежете на много дребно. Сложете ориза да се свари в тенджерка с 1.ч.ч вода, отцедете и оставете да се охлади. В купа сложете каймата със всички подправки, добавете яйчния белтък, лука и ориза. Омесете каймата добре и оформете кюфтенца.
Сложете в тенджера литър и половина вода, кипнете и разтворете кубче телешки бульон. Оваляйте всяко кюфте в брашно и изтръскайте излишното. Сложете кюфтетата във врящия бульон и гответе 15 минути, след което махнете от котлона.
Сложете в тенджерка маслото, загрейте и добавете брашното, запържете и сипвайте от бульона на кюфтетата при непрекъснато бъркане. В купа разбийте жълтъка с две яйца, добавете млякото, сол, черен пипер и мащерка.
При непрекъснато бъркане сипвайте по малко от бульона в млечната смес, за да изравните температурите и след това сипете внимателно в тенджерата.
Добавете кюфтетата в получения сос, опитайте и преценете дали трябва да се добави сол и пипер. Гответе десетина минути като разбърквате, за да не захване на дъното и махнете от котлона. По желание при сервиране понесете със свеж магданоз.