Фрикасе с кюфтета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Фрикасе с кюфтета2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Фрикасе с плътен сос и вкусни кюфтенца, това планираме да сготвим днес"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г телешка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • белтъци - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка - 1 ч.л
  • лук - 1 глава кромид малка
  • кимион
  • брашно - 100 г
  • за фрикасето
  • масло - 60 г
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр + жълтък 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 1 кубче телешки
  • мащерка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете малка глава лук и нарежете на много дребно. Сложете ориза да се свари в тенджерка с 1.ч.ч вода, отцедете и оставете да се охлади. В купа сложете каймата със всички подправки, добавете яйчния белтък, лука и ориза. Омесете каймата добре и оформете кюфтенца.

Сложете в тенджера литър и половина вода, кипнете и разтворете кубче телешки бульон. Оваляйте всяко кюфте в брашно и изтръскайте излишното. Сложете кюфтетата във врящия бульон и гответе 15 минути, след което махнете от котлона.

Сложете в тенджерка маслото, загрейте и добавете брашното, запържете и сипвайте от бульона на кюфтетата при непрекъснато бъркане. В купа разбийте жълтъка с две яйца, добавете млякото, сол, черен пипер и мащерка.

При непрекъснато бъркане сипвайте по малко от бульона в млечната смес, за да изравните температурите и след това сипете внимателно в тенджерата.

Добавете кюфтетата в получения сос, опитайте и преценете дали трябва да се добави сол и пипер. Гответе десетина минути като разбърквате, за да не захване на дъното и махнете от котлона. По желание при сервиране понесете със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: