Печено телешко месо със спанак и бира

29/10/2016
Мария Симова
отМария СимоваГуру9895695411
"Крехко, сочно и супер вкусно ястие!"
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо834
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието се приготвя в тава с дебело дъно с капак или гювеч.

Нагряваме олиото, пускаме нарязания на полумесеци лук и цели скилидки чесън в него и запържваме за около 2-3 минути - не повече.

Добавяме нарязаното, измито и подсушено с кухненска хартия месо, запържваме, колкото да се свие леко месото (без загар).

Сипваме бирата, добавяме горчицата, ситно накълцания копър, нарязаната на кубчета целина, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер на вкус. След като заври, затваряме съда с капака и поставяме в предварително нагрята фурна на 180 градуса. Печем така два часа.

През тава време бланшираме накъсания на по едро спанак и прецеждаме добре в гевгир. Измиваме почистения ориз и заедно със спанака прибавяме към вече изпеченото месо и разбъркваме добре. Затваряме капака и печем още около половин час или до готовност на ориза.

Пет минути преди да извадим ястието от фурната, махаме капака на тавата за съвсем лек загар.

Сервираме веднага с печени картофи на фурна с чесън и копър.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
30.10.2016 11:35
Супер апетитно изглежда, Миме, напълни ми се устата :))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв