Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли, задушени в гърне

Пържоли, задушени в гърне

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пържоли, задушени в гърне1 / 2
30/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Искате да зарадвате мъжа си? Подарете му романтична вечеря с пържоли, задушени в гърне и усмивката си"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • ким - 1 щипка
  • чубрица - 1 к.л.
  • праз - 3 стръка
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • гъби - 1 ч.ч. сварени
  • мас - 2 с.л.
  • масло - 60 г
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 2 щипки млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуквате пържолите, поръсвате ги с подправките и добавяте наситнения праз лук.

Оставяте ги да се мариноват 1 нощ.

На сутринта намазвате гърне или гювеч с мас и редите пържолите заедно праза и сварените гъби в гърнето.

Заливате ги с разтопеното масло, виното и доматеното пюре.

Замазвате с тесто капака и задушавате поне час и половина на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: