Фритата с пиле

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Фритата с пиле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ще хапнете ли с нас?"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 бр. (в различни цветове)
  • домат - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • пилешко филе - 200 г
  • бяло вино - 50 мл
  • зехтин - за пържене
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус млян
  • сол - на вкус
  • пармезан - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домата и чушките почиствате от семки и режете на дребни кубчета. Обелвате и накълцвате чесъна.

Филето се реже на жулиени и се запържва за 3-4 минути на силен огън. Добавяте зеленчуците, подправките и виното и похлупвате, за да се задушат под капак за десетина минути.

След това махате капака и оставяте течността да се изпари. Намаслявате тавичка и сипвате в нея месото и зеленчуците.

Поръсвате с половината пармезан и поливате със смес от разбитите с мляко и брашно яйца.

Пече се около 20 минути на умерена фурна, след което се поръсва с останалия пармезан и се допича още 2-3 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: