Начин на приготвяне
Приготвяне на блатовете: за всеки блат се разбиват 2 яйца, 100 г захар, 100 г брашно, 1/2 бакпулвер. За кафявите блатове добавяте какаото. Всеки блат печете на 180 градуса за около 20 минути.
Така направете с всички блатове и ги оставете да се охладят. С помощта на рингове с различна големина изрежете кръгове първо от белите блатове, а след това и кафявите.
Разменете им местата, защото трябва да получите 4 шахматни блата. Пригответе крема според указанието на опаковката. Към него добавете сметаната и брюлето (2-3 с.л). Разбъркайте добре.
Поставете 1 блат върху поднос. Сиропирайте със захарен сироп и намажете с част от крема. Похлупете с втори блат(но да се разминават цветовете). Пак сиропирайте и намажете с крем.
Покрийте с трети блат и намажете цялата торта с крем. Оставете в хладилника да стегне, намажете със сметана и оцветена глазура. Украсете с приготвените предварително фигурки от фондан.
Тортата е приготвена с три блата, вие може да използвате и четвъртия блат, така ще стане по-висока.
Коментари