Начин на приготвяне
Омесваме тестото, като към водата прибавяме сол, мая и с брашно, колкото е необходимо, замесваме тесто. Оставяме завито на стайна температура и приготвяме плънката.
В тиганче слагаме каймата, наливаме олиото и малко вода (1 к.ч.), разбъркваме и слагаме на котлона и запържваме каймата, докато си промени цвета.
Последователно прибавяме нарязания ситно лук, настъргания домат и настъргания морков. Разбъркваме и прибавяме измития ориз.
Овкусяваме с нарязани на ситно джоджен, магданоз, черен и червен пипер и сол на вкус. Наливаме 3 чаени чаши вода и след като ориза я поеме и омекне, сваляме от котлона.
Правим тестото на топки и разточваме кори. Във всяка слагаме от приготвената плънка и навиваме, като подгъваме навътре крайчетата като сарми, за да не излиза плънката.
Слагаме ролцата в тава, покрита с хартия за печене, намазана с мазнина. Отгоре намазваме ролцата с разбит с няколко капки олио жълтък и печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност.